Tribina Medijski muk o prošlosti u NDNV-u

"U čitavom regionu ubrzano se gradi ambijent u kojem ima sve manje slobode"

12. feb 2020

Tribina “Medijski muk o prošlosti”, na kojoj će biti reči o ulozi medija u reviziji istorije u regionu, porastu populizma, dominantnom nacionalizmu, uništavanju institucija biće održana sutra u Nezavisnom društvu novinara Vojvodine (NDNV) u Novom Sadu.

Na tribini će govoriti kolumnista i pisac Teofil Pančić, istoričar Milivoj Bešlin, novinar Dinko Gruhonjić, a moderator će biti predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije Željko Bodrožić.

“U čitavom regionu ubrzano se gradi ambijent u kojem ima sve manje slobode – dolazi do istovremene revizije nedavne prošlosti, porasta populizma, radikalizacije anti-liberalnih snaga, glorifikacije jakih vođa, razgradnje svih demokratskih institucija… Kakva je uloga medija, u ovim procesima? Ovdašnje ubrzano urušavanje medijskih sloboda, potpuni sunovrat novinarstva u mainstream medijima, kao i doprinos verskih zajednica porastu nacionalizma i novog talasa autoritarizma na Zapadnom Balkanu nisu izuzeci, ali imaju i dosta specifičnosti ”, navodi se u najavi tribine.

Postavlja se i pitanje da li se suočavanje sa prošlošću “maksimalno i planski tabloidizuje, s ciljem unošenja još veće konfuzije“.

Tribina počinej u 18 časova, a organizuje je Forum ZFD iz Beograda.

(Autonomija)

Istina je: ima nas! Klikni i podrži slobodno novinarstvo!

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga