Tribina: Levica u Srbiji ne postoji, ali je veoma potrebna

“Revitalizacija levice je nasušna potreba političke scene u Srbiji”

27. nov 2013

U Srbiji danas ne postoji levica a ne postoji ni moderna socijaldemokratija, ali su veoma potrebne u društvu, ocenjeno je večeras na tribini u Novom Sadu

Politikolog Milan Podunavac rekao je da uverljivost političkih partija, koje imaju socijalistički ili socijaldemokratski predznak, u Srbiji – i ne samo u Srbiji – više je nego problematična.

Istoričar Ranko Končar rekao je da u Srbiji ne postoji levica, jer ne postoji ni radnička klasa. “Nacionalizam nikada ne može biti osnova levog političkog mišljenja. To je istorijska granica, ko to ne zna – ne zna elementarne stvari iz prošlosti”, kazao je Končar.

Radivoje Jovović iz Vojvođanske političke asocijacije ocenio je da je levica u političkom polju potpuno devastirana i gotovo da je nestala, ili se nalazi na margini. “Revitalizacija levice je nasušna potreba političke scene u Srbiji”, rekao je Jovović.

Politikolog Žarko Paunović ocenio je da u Srbiji ne postoji ni moderna socijaldemokratska partija.

Na tribini na Fakultetu za pravne i poslovne studije “dr Lazar Vrkatić” promovisana je knjiga “Pogled sleva” politikologa Duška Radosavljevića. Autor je rekao da je ostao levicar, antifašista, veliki Jugosloven i vojvođanski autonomaš.

„Ne meri se uspeh neke vlade brojem hapšenja, već brojem zaposlenih“, poručio je Radosavljević.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Udružena mladost
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga