Tribina Izbeglička kriza – u tuđim cipelama

U toku tribine prikupljaće se pomoć

30. okt 2015

U subotu će u Novom Sadu biti održana tribina „Izbeglička kriza – u tuđim cipelama“, uz koju će biti organizovana i akcija prikupljanja pomoći.

U najavi događaja objašnjava se da će učesnici pokušati da odgovore na pitanja kako se problematika izbegličke krize može približiti građanima, kakvo je trenutno stanje, kako će se situacija dalje razvijati, kako građani mogu da pomognu, kao i da li u Novom Sadu postoji potencijal da se napravi mehanizam koji će omogućiti konstantnu pomoć izbeglicama koje prolaze ili ostaju u Srbiji.

Na tribini će govoriti Jovana Vinčić iz Centra za zaštitu i pomoći tražioca azila, Dobrila Marković iz Novosadskog humanitarnog centra, Slavica Radisavljev iz Udruženja mladih za društveni aktivizam i Vanja Đurić, novinarka Radio televizije Vojvodine. Moderator tribine biće Željko Stanetić iz Vojvođanskog građanskog centra.

U toku tribine prikupljaće se pomoć, pre svega topla garderoba – odeća i obuća, kape,rukavice, jakne, kaputi, kabanice i slično. Organizator je naveo da su takođe potrebni i flaširana voda, konzervirana hrana, higijenski ulošci za žene, pelene za decu i odrasle, vlažne maramice.

Prikupljena pomoć biće upućena u roku od nekoliko dana na lokacije na kojima je ona najpotrebnija.

Tribina počinje u subotu u 14 časova u kafeu Pero u Železničkoj 10. Događaj organizuju Vojvođanski građanski centar, Balkan Idea, Kolping centar Srbije, Udruženje mladih za društveni aktivizam, Novosadska biciklistička inicijativa, Volonterski centar Vojvodine i kafe Pero.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga