Tribina: Izaći na izbore a ne samo lajati po društvenim mrežama

“Bila sam beli listić, ali ovaj put to ne mogu da budem. Potrebna nam je građanska akcija, da bismo za četiri ili osam godina mogli nešto da uradimo”

18. apr 2016

U Srbiji još uvek nema kapaciteta za političku alternativu, ali na izbore treba izaći i glasati za “manje zlo”, ocenjeno je večeras na tribini u Novom Sadu.

Glumac Branislav Trifunović rekao je da je podržao Demokratsku stranku jer se Srbija nalazi u „brlogu“.

“Mi ćemo birati između dva zla, s tim što ovo manje zlo postaje dobro u odnosu na ono što nam se nudi. Ovi na vlasti su kao preuzeli zdav razum, ali ispod žita rade mnogo groznih stvari“, rekao je Trifunović.

On je ocenio da u Srbiji pokušava da se uguši demokratski potencijal. „DS je takođe pravio razne gluposti, ali ovo zlo koje je sada zasejano je mnogo gore. Ne možemo da sedimo kući i da lajemo po društvenim mrežama. Vreme je da im se aktivno suprotstavimo zdravim razumom“, kazao je Trifunović.

Scenarista i glumac Dejan Ćirjaković rekao je da će izaći na izbore ali da neće moći da glasa ni za ove sada ni za one prošle. “Izaći ću na izbore, nešto ću zaokružiti ali još uvek ne znam šta. Ljudi su u apatiji, jer su ih svi izdali. Kada se i ovi smuče, opet će doći neko ko je u tom momentu sticajem okolnosti bio najbistriji”, kazao je Ćirjaković.

Radijski voditelj Daško Milinović rekao je da se “izbori ili bojkotuju ili izađeš na njih”. “A ne tako da izađeš i šaraš po listiću jer tako glasaš za najjačeg”, kazao je Milinović.

Bloger Tibor Jona ocenio je da na izborima biramo “čiji ćemo biti saučesnici”. “Ovo je košmar u kojem smo zatvoreni. Što god da izaberemo, nema nam spasa”, ocenio je Jona.

Sociološkinja Višnja Baćanović ocenila je da nema kapaciteta za ozbiljnu političku alternativu. “Bila sam beli listić, ali ovaj put to ne mogu da budem. Potrebna nam je građanska akcija, da bismo za četiri ili osam godina mogli nešto da uradimo”, kazala je Baćanović.

Tribinu u Medija centru Vojvodine organizovala je Balkanska istraživačka mreža (BIRN).

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga