Tribina i koktel na Egzitu u znak podrške LGBT osobama

Tema tribine je položaj LGBT zajednice u Srbiji sa fokusom na njihov tretman u domaćim medijima. Koktel “Podrška paradi ponosa” biće organizovan poslednje večeri festivala, u nedelju 11. jula, i njemu će prisustvovati i predstavnici diplomatskog kora.

06. jul 2010

Tokom ovogodišnjeg festivala Egzit (Exit) u Novom Sadu biće održana tribina o pravima osoba drugačijeg seksualnog opredeljenja pod nazivom “LGBT izlazi u javnost”, a biće upriličen i koktel u znak podrške pravima LGBT osoba.
Na tribini, koja će biti održana u petak uveče na Egzitu, govoriće ministar policije Ivica Dačić, poverenica za zaštitu ravnopravnosti Nevena Petrušić, ministar za ljudska i manjinska prava Svetozar Čiplić, vršilac dužnosti šefa Misije OEBS-a u Srbiji Tomas Mor (Thomas Moore), kao i predstavnici Egzita.
Tema tribine je položaj LGBT zajednice u Srbiji sa fokusom na njihov tretman u domaćim medijima.
Koktel “Podrška paradi ponosa” biće organizovan poslednje večeri festivala, u nedelju 11. jula, i njemu će prisustvovati i predstavnici diplomatskog kora.
Tribinu i koktel organizuju Misija OEBS-a, Građanski pakt za jugoistočnu Evropu i Egzit.
Skraćenicom LGBT označavaju se osobe drugačijeg seksualnog opredeljenja od heteroseksualnog, odnosno lezbijke, gejevi, biseksualci i transseksualci.
(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga