Tribina „Centripetalno-centrifugalno“ u Novom Sadu

U utorak, 6. decembra, u 19.30, u Skupštini grada Novog Sada (Z. Zrenjanina) održava se tribina "Centripetalno-centrifugalno". Govore Dimitrije Boarov, Goran Ješić, Aleksej Kišjuhas i Miroslav Ilić

05. dec 2011

U utorak, 6. decembra, u 19.30, u Skupštini grada Novog Sada (Z. Zrenjanina) održava se tribina „Centripetalno-centrifugalno“. Govore Dimitrije Boarov, Goran Ješić, Aleksej Kišjuhas i Miroslav Ilić. Tribinu u organizaciji Nezavisnog društva novinara Vojvodine, moderiraće Dinko Gruhonjić, predsednik NDNV.

„Ta skupa reč decentralizacija, koje su nam pune uši poslednjih godina, tako je pogodna za različite oblike manipulacije. Kao i u mnogim drugim važnim stvarima, i u ovom slučaju i mediji i intelektualci ostali su dužni građanima da pojasne o čemu se tu radi. U kojoj meri je kompleksna politička i ekonomska situacija posledica centralizovane države? Zašto se političke i druge elite suštinski protive tom procesu? Koliko je važeći Ustav Srbije kočnica decentralizaciji i da li je zbog toga potrebno izvršiti njegovu izmenu? Da li u politici, kao i u fizici, važi zakonitost da centripetalna sila produkuje centrifugalnu? Da li će na kraju centar pojesti samoga sebe? Kako proces decentralizacije vidimo u kontekstu evropskih integracija?“ – ovo su pitanja na koje će biti ponuđen odgovori na tribini.

Projekat „Javna debata o decentralizaciji“, u okviru koje se održava tribina, podržao je National Endowment for Democracy.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga