Treći put zaustavljen postupak nabavke opreme za Kamenicu 2

Bolesnici od raka i dalje na čekanju

06. feb 2015

Postupak javne nabavke medicinske opreme za radiološku terapiju za zdravstveni Institut “Kamenica dva” u Sremskoj Kamenici po treći put je obustavljen, saopštila je danas Uprava za kapitalna ulaganja Vojvodine.

Postupak je obustavljen iz istih razloga kao i prethodna dva puta, odnosno zbog podnošenja Zahteva za zaštitu prava Republičkoj komisiji za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki, navodi se u saopštenju za javnost.

Dodaje se da su taj zahtev podneli ponuđač „Maks tim” (Max Team) iz Beograda i Društvo protiv korupcije iz Zrenjanina, u ulozi građanskog nadzornika u postupku.

U zavisnosti od odluke Republičke komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki po podnetom zahtevu, zavisi i dalja realizacija javne nabavke, piše u saopštenju.

Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine je 30. juna 2014. godine objavio prvi Poziv za podnošenje ponuda i Konkursnu dokumentaciju za nabavku višeenergetskog linearnog akceleratora sa pratećom opremom za radiološku terapiju, ali je postupak obustavljen krajem avgusta, zbog podnetog zahteva.

Postupak je nastavljen 15. decembra 2014. godine, ali ga je Uprava za kapitalna ulaganja Vojvodine, kao naslednik Fonda za kapitalna ulaganja, obustavila 16. januara, takođe na osnovu zahteva.

Uprava za kapitalna ulaganja Vojvodine je saopštila da je svrha nabavka ove opreme zdravlje bolesnika obolelih od zloćudnih vrsta raka i obezbeđivanje pravovremenosti i ravnomerne dostupnosti zračne terapije na celoj teritoriji Srbije.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Tvoje lice zvuči poznato
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga