Treći osnovni sud: SNS da plati 300.000 dinara Draganu Đilasu

Uvrede SNS-a dolaze na naplatu?

16. sep 2018

Treći osnovni sud u Beogradu obavezao je prvostepenom presudom Srpsku naprednu stranku da isplati 300.000 dinara Draganu Đilasu na ime naknade nematerijalne štete u vidu duševnih bolova zbog povreda ugleda i časti.

U tužbi se navodi da je u saopštenju objavljenom na portalu Srpske napredne stranke 15. januara 2018. godine, Dragan Đilas nazivan „lopovom“ i „tajkunom“, kao i da je optužen da „krade“ i da je „prevarant“.

Tužilac je istakao i da se u saopštenju „bez ikakvih moralnih načela, etičkog stava, iznosi sa očigledno neobjašnjenim animozitetom prema tužiocu niz netačnih, krajnje uvredljivih i nepotvrđenih informacija i uvreda“.

U saopštenju se Dragan Đilas naziva jednim od predvodnika „lopovsko-tajkunske koalicije“ i dodaje se da „u Srbiji niko nije ni lud ni glup da dozvoli prevarntima i lopovima da ih ponovo pljačkaju dok se oni bogate“.

Takođe, u saopštenju je navedeno i da za razliku od liste „Aleksandar Vučić – Zato što volimo Beograd“, listu okupljenu oko tadašnjeg kandidata za gradonačelnika Beograda čine „patološki lažovi i osvedočeni lopovi“.

Na glavnoj raspravi povodom tužbe Dragana Đilasa nije se pojavio pravni zastupnik Srpske napredne stranke iako je, kako je rečeno, tuženi uredno obavešten.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Udružena mladost
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga