Trećesrbijanci podneli prigovor na kandidaturu Belog

"Iznenađujuće" prikupljeni potpisi za opskurnog Miroslava Parovića, očekivano i očito, imaju svoju cenu

14. mar 2017

Novosadski advokat Miroje Jovanović podneo je danas, u svojstvu birača, prigovor Republičkoj izbornoj komisiji na proglašenje predsedničke kandidature Luke Maksimovića zvanog Ljubiša Preletačević Beli.

“Sine Luka, dobio si od čike prigovor na kandidaturicu. Reko da te jutros obradujem i razbudim bolje od kafice. Ljubi čika Miroje! #samojako”, napisao je Jovanović na svom profilu na društvenoj rmeži Fejsbuk (Facebook).

On je na profilu postavio i fotografije teksta prigovora, koji sadrži 18 tačaka.

Miroje Jovanović bio je pomoćnik gradonačelnika Novog Sada u prošlom sazivu, ispred stranke Treća Srbija. On je tada bio i blizak saradnik sadašnjeg predsednika Treće Srbije Miroslava Parovića, koga je kandidovala koalicija Narodni slobodarski pokret.

Pokret Dosta je bilo optužio je sinoć vlasti u Srbiji da pripremaju obaranje predsedničke kandidature Luke Maksimovića, zvanog Ljubiša Preletačević Beli, iako je Republička izborna komisija (RIK) proglasila njegovu kandidaturu.

“Članovi RIK-a iz Srpske napredne stranke (SNS), Socijalističke partije Srbije (SPS) i Srpske radikalne stranke (SRS) razradili su taktiku obaranja kandidature Ljubiše Preletačevića Belog”, naveo je taj pokret u tekstu na svom portalu.

Ocenjuje se da je “očigledno” ideja da neko od “SNS satelita” podnese tužbu Upravnom sudu, koji bi onda iz čisto formalnih razloga definitivno osporio kandidaturu Belog i isključio ga iz predsedničke trke.

Pokret Dosta je bilo je optužio predsedničkog kandidata vladajuće koalicije Aleksandra Vučića da se plaši kandidature Belog, jer će on izvesti apstinente na izbore i sprečiti Vučićevu pobedu u prvom krugu.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga