Treća Srbija Trećoj Srbiji plaća objave sahrana

DRI utvrdila neregularnosti u poslovanju novosadskog Lisja

05. dec 2014

Državna revizorska institucija (DRI) utvrdila je nepravilnosti u poslovanju novosadskog JKP Lisje u prošloj godini, a jedna od njih u vezi je sa dogovorenim poslom između tog preduzeća i novosadskog „Feedback consulting & new media production“.

Kako se navodi u izveštaju DRI, koji je danas objavljen, Lisje, čiji je direktor kadar Treće Srbije, je sa privatnom firmom „Feedback consulting & new media production“, koju takođe vodi član Treće Srbije, sklopilo posao.

Naime, ugovorom je predviđeno da „Feedback consulting & new media production“ tokom godinu dana prati rad JKP „Lisja“ i informiše javnost o rasporedu sahrana na grobljima kojima upravlja JKP „Lisje“ na svom portalu. Period važenja ugovora je od početka aprila prošle do istog datuma ove godine.

Za te usluge, kako navodi DRI, Lisje se obavezalo da će toj firmi uplaćivati 60 hiljada dinara mesečno.

Međutim, „Feedback consulting & new media production“ se istim ugovorom obavezalo i da će dostavljati izveštaj o realizaciji na mesečnom nivou, ali, kako navodi DRI, uz tri fakture nema dokaza da je usluga stvarno izvršena.

„Feedback consulting & new media production“ iz Novog Sada zainteresovana je za kupovinu medija u nekoliko gradova i opština u Vojvodini, pokazali su podaci do kojih je došlo Nezavisno udruženje novinara Srbije na osnovu Zakona o dostupnosti informacija od javnog značaja.

Treća Srbija demantovala je da je direktor te firme Danijel Kulačin član te partije, međutim, podaci Skupštine grada Novog Sada pokazuju da je Kulačin član upravo Treće Srbije, u čije ime se i nalazi u Gradskoj izbornoj komisiji.

DRI je u svojem izveštaju navela i da je JKP Lisje u bilansu stanja na dan 31.12.2013. godine iskazalo gubitak iznad visine kapitala u iznosu od 37,4 miliona dinara, što znači da je to preduzeće izgubilo ceo sopstveni kapital.

U izveštaju DRI se upozorava da se Lisje nalazi u poziciji prezaduženosti, da su planirani ukupni prihodi u prošloj godini u iznosu od oko 800 miliona dinara, a ostvareni u iznosu od oko 585 miliona dinara, ali da je to preduzeće u prošloj godini, uprkos svemu, zaposlilo 44 nova lica.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga