Transparent Podrži RTV na mostu koji vodi na Egzit

Transparent postavljen na Varadinski most, gde mogu da ga vide desetine hiljada posetilaca Egzita

10. jul 2016

Transparent na kojem piše “Podrži RTV” postavljen je večeras oko 20 sati na Varadinski most u Novom Sadu.

Transparent je postavljen na desnu ogradu na mostu, preko kojeg svakodnevno prelaze hiljade mladih posetilaca festivala Egzit (Exit) i u blizini keja na Dunavu, na kojem se svake večeri okupljaju hiljade mladih Novosađana. Transparent se vidi i sa terase Petrovaradinske tvrđave, na kojoj se održava festival Egzit.

Podrži RTV je građanski pokret koji su inicirali nezadovoljni urednici i novinari Radio-televizije Vojvodine (RTV), nakon talasa smena koje su se desile u toj medijskoj kući nakon proteklih izbora u Srbiji.

Pokret Podrži RTV do sada je organizovao četiri ulična protesta i niz različitih akcija, a glavni zahtev im je da članovi Upravnog odbora RTV-a podnesu ostavke i da budu poništene sve odluke koje je to telo donelo od 4. maja i smene programskog direktora Slobodana Arežine do danas.

I pojedini bendovi pružili su na festivalu Egzit podršku Pokretu Podrži RTV, tako što su nastupili u majicama tog pokreta.

Na majicama, pored “PodržiRTV”, piše i “Ne damo RTV, vlasništvo svih građana Vojvodine”. Pored bendova, te majice nose i pojedini posetioci festivala.

Sinoć je na Egzitu održana i tribina na kojoj su govorile aktivistkinje Pokreta Podrži RTV.

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga