Trampov neodlazak na večeru s novinarima znak dublje pojave

"On ne prihvata nikoga osim pokreta Foks Njus - Brajtbart ultra-konzervativnih medija koji ga podržavaju"

29. apr 2018

Donald Tramp se radije sastao sa svojim glasačima u Vašingtonu naselju u Mičigenu, nego sa elitom štampe koju nastavlja da ponižava, a koja se okupila u glavnom gradu Vašingtonu, na prestižnoj večeri u Beloj kući.

Tim udarcem štampi koju smatra nepravednom prema njemu, američki predsednik je izabrao da u subotu ode u predgrađe Detroita na miting tokom kampanje u kojoj govori o svojim dostignućima u ekonomskim pitanjima.

Tramp koji često napada „nepoštene“ medije i „lažnim vestima“ naziva negativne informacije o sebi, drugi put uzastopno je ignorisao godišnju večeru novinara akreditovanih u Beloj kući, što je tradicionalno prilika i za razmenu reči komičara i predsednika pred očima celog Vašingtona i nekih holivudskih zvezda.

„Zašto bih želeo da budem zatvoren u sali s grupom levičara lažnih vesti koji me mrze?“, napisao je predsednik u i-mejlu kampanji koji je objavila Republikanska stranka.

Komentarišući predsednikov bojkot večere u Beloj kući, istoričar Džulijan Zelizer rekao je za „Atlantik“ da to „odsustvo ima širi kontekst“.

„Ne samo da je predsednik izuzetno neprijateljski prema štampi, ispitujući njen legitimitet i optužujući novinare da su neprijatelji države, već on ne prihvata nikoga osim pokreta Foks Njus – Brajtbart ultra-konzervativnih medija koji ga podržavaju“, dodao je on.

Najjasniji znak Trampovog odbacivanja medija je „njegova odluka da se, od kada je preuzeo dužnost, održi samo jedna konferencija za štampu, samo jedan jedini njegov susret s novinarima oči u oči“, rekao je istoričar.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga