Tramp menja zakon o tuširanju zbog svoje kose

"Moja kosa – ne znam za vas, ali mora biti savršena"

13. avg 2020

Vlada SAD želi da promeni zakonske definicije glave tuša kako bi one mogle da imaju više mlaznica da kroz njih izlazi više vode. To se dogodilo nakon što se predsednik Tramp požalio da slab pritisak tuša kvari njegovu frizuru.

Prema zakonu iz 1992. godine, tuševi u Sjedinjenim Državama ne smeju da proizvode više od 29,5 litara vode u minutu.

Trampova administracija sada želi da to ograničenje promeni tako da glave tuša imaju više mlaznica, piše BBC.

Izmene zakona je u sredu predložilo Ministarstvo energetike nakon što se Tramp požalio na tuševe tokom svog govora u Beloj kući.

“Dakle, glave tuševa – tuširate se, voda ne izlazi. Hoćete da operete ruke, voda ne izlazi. Pa, šta da radite? Samo da stojite tu duže ili da se duže tuširate? Jer moja kosa – ne znam za vas, ali mora biti savršena. Savršena”, rekao je.

Potrošačke grupe i grupe za zaštitnu životne sredine brzo su reagovale, ukazavši da će ove izmene biti nepotrebne i štetne.

Endru DeLaski, direktor organizacije Appliance Standards Awareness Project nazvao je Trampov predlog “glupim”.

“Sa četiri ili pet ili više mlaznica, iz tuša bi izlazilo 37 do 56 litara vode više, što bi vas bukvalno odnelo iz kupatila”, rekao je agenciji Associated Press.

“Ako je predsedniku potrebna pomoć u pronalaženju dobrog tuša, možemo ga usmeriti na neke sjajne veb stranice za potrošače koje vam pomažu da nađete dobru glavu za tuš, koja pruža dobar pritisak i dobro tuširanje”, dodao je.

Predlog izmene ovog zakona tek će se naći pred sudom, prenosi Rojters.

(Božica Luković, Nova)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Novi žeton, nova šansa
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga