Tramp kritikovao pogrešnu Terezu Mej na Tviteru

Američki predsednik Donald Tramp doveo je u pitanje odnos s Velikom Britanijom, najbližim američkim partnerom, kada je na Tviteru prekorio premijerku Terezu Mej, ali je to uradio obrativši se pogrešnoj Terezi Mej

30. nov 2017

Američki predsednik Donald Tramp doveo je u pitanje odnos s Velikom Britanijom, najbližim američkim partnerom, kada je na Tviteru prekorio premijerku Terezu Mej, ali je to uradio obrativši se pogrešnoj Terezi Mej.

Tramp je juče na Tviteru prosledio zapaljive antiislamske video snimke koje je objavila britanska ekstremnodesničarska, marginalna političarka Džejde Fransen, što je izazvalo negativne reakcije u Velikoj Britaniji, dok je portparol Tereze Mej rekao da je „pogrešno to što je predsednik uradio“.

Predsednik SAD nije ostao dužan i poručio britanskoj premijerki Terezi Mej da se umesto njime bavi „radikalnim destruktivnim islamskim terorizmom u Velikoj Britaniji“

Trampova poruka preko Tvitera, medjutim, nije upućena na nalog britanske premijerke (at)theresa_may, već na korisnicu Tvitera s heštagom (at)theresamay. Reč je o ženi koja se ne preziva Mej i koja ima samo šest pratilaca, preneo je Asošijetid pres.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga