Torda: Napad maskiranih pljačkaša

Maskirani napadači vezali starce od 80 godina, pretili nožem, ukrali novac i nakit

18. feb 2013

U petak kasno uveče, sat iza ponoći, u Tordi su maskirani razbojnici opljačkali jedan stariji bračni par, Janoša (81) i Anu Berenji (80) u njihovoj porodičnoj kući. Pljačkaši, koji su nosili maske i rukavice i koristili baterijske lampe pretili su smrću ovom bračnom paru, vezali ih, pretili nožem zahtevajući prvenstveno novac i nakon zadržavanja od oko sat vremena, ukravši izvesnu količinu novca i nakita, pobegli sa dvorišne strane kuće. Prema nekim navodima, razbojnici su govorili mađarski.

Opljačkani supružnici uspeli su oko tri sata iza ponoći da se oslobode i obaveste susede, a ubrzo je na lice mesta stigla i policija i hitna pomoć. Prema informacijama „Mađar so“-a, više osoba u selu je saslušano, a policija se još zvanično nije oglasila.

Slučaj je izazvao veliku uznemirenost u ovom srednjebantaskom selu sa jedva oko hiljadu i po žitelja, uglavnom starijih. Tokom zimskih meseci u selu su krađe bile sve učestalije, a iz kuća se kralo sve što je moguće poneti – od šunki do bicikala. U selu je mnogo starih i nemoćnih žitelja, kao i praznih kuća. Pre samo dve nedelje, na inicijativu saveta mesne zajednice, u Tordi je boravio načelnik policije iz opštine Žitište, a u razgovoru o bezbednosnoj situaciji meštanima je obećano da će, u skladu sa mogućnostima, u selu biti pojačano prisustvo policije.

(Magyar Szo) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga