Toni Parsons i Trejsi Ševalije gosti novosadskog Sajma knjiga

Ulaz na priredbe posvećene pisanoj reči, kulturi, umetnosti i obrazovanju će biti besplatan

12. feb 2020

Ekskluzivni gosti ovogodišnjeg Sajma knjiga u Novom Sadu biće Toni Parsons i Trejsi Ševalije, uz brojne domaće autore čija su dela rado čitana.

Osnovno obeležje Sajma knjiga biće „Dani Laze Kostića“ sa istoimenom nagradom, susreti izdavača, pisaca, kritičara i publike, uz programe i promocije koji popularišu književnost, sajamske cene, specijalne akcije izlagača, Dani biblioteka i bibliotekara, saopštio je Novosadski sajam.

Sajam knjiga će u ovoj godini biti priređen 26. put, od 3. do 9. marta, a paralelno sa Sajmom knjiga održaće se Izložba umetnosti Art Expo koji će okupiti umetnike, omogućiti predstavljanje galerija i pojedinaca, ponuditi dve tematske postavke, rukotvorine, antikvitete. Očekuje se učešće akademskih, edukovanih i samoukih slikara, uz predstavljanje i brojnih dela primenjene umetnosti. Za domete u likovnoj umetnosti i ove godine biće uručena Nagrada Sava Šumanović ustanovljena i prvi put dodeljena 1999. godine.

U istom terminu, 4. i 5. marta biće održan i Sajam obrazovanja Putokazi koji predstavlja celokupnu sliku obrazovnih profila srednjeg i visokog školstva u našoj zemlji, upotpunjenu ponudom iz inostranstva.

Atraktivni dodatni program Sajma obrazovanja i ove godine biće Kup Sajma obrazovanja za srednjoškolce u basketu 3×3 koji je zakazan za četvrtak, 5. mart.

Ulaz na priredbe posvećene pisanoj reči, kulturi, umetnosti i obrazovanju će biti besplatan, navodi se u saopštenju Novosadskog sajma.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga