Tomanova i Lesendrić: Do medijske strategije kroz saradnju

Na nivou pokrajine formirane četiri ekspertske radne grupe: za elektronske medije, za pisane medije, za medije na jezicima nacionalnih zajednica i za digitalizaciju elektronskih medija.

12. okt 2010

Pokrajinska sekretarka za informacije Ana Tomanova-Makanova i pomoćnica ministra kulture Nataša Vučković-Lesendrić složile su se danas u Novom Sadu da je za izradu medijske strategije Srbije potrebna saradnja svih relevantnih aktera na medijskoj sceni.

Tomanova-Makanova i Vučković-Lesendrić razgovarale su o aktivnostima vojvođanskog sekretarijata za informacije na izradi dela strategija medija u Srbiji koji se odnosi na javno informisanje u pokrajini, navodi se u saopštenju za javnost sa sastanka.

Tomanova-Makanova je navela da su na nivou pokrajine formirane četiri ekspertske radne grupe: za elektronske medije, za pisane medije, za medije na jezicima nacionalnih zajednica i za digitalizaciju elektronskih medija.

“Njihov zadatak je da sagledaju stanje na terenu i daju preporuke bitne za izradu celovite republičke strategije. Posebna pažnja posvećena je statusu Javnog servisa Vojvodine i transformaciji medijske scene, uz očuvanje multietničke osobenosti Vojvodne”, navela je pokrajinska sekretarka.

Nataša Vučković-Lesendrić je ocenila da je medijska strategija veoma značajan korak ka konačnom uređenju medijske scene u Srbiji i Vojvodini.

Sastanku koji je održan u Vladi Vojvodine prisustvovali su i potpredsednik vlade i pokrajinski sekretar za međuregionalnu saradnju Boris Barjaktarović i član Odbora za informisanje Skupštine Vojvodine Aleksandar Radonjić.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga