Tokom kampanje u Vrbasu 22 službena putovanja

Od 1. do 13. oktobra službeni automobili na putovanjima u Vrbas prešli su ukupno 5.720 kilometara

07. nov 2013

Državni funkcioneri su 22 puta bili na službenom putu u Vrbasu od 1. oktobra do 13. oktobra, kada su održani lokalni izbori, navela je Uprava za zajedničke poslove republičkih organa poslaniku opozicione Demokratske stranke Janku Veselinoviću.

Poslanik DS je zatražio podatke o korišćenju službenih vozila dok je trajala kampanja za lokalne izbore u Vrbasu.

Uprava je navela da su u tom periodu službeni automobili na putovanjima u Vrbas prešli ukupno 5.720 kilometara, ali da se ne može utvrditi ko je izdao putni nalog i koji je bio povod tih službenih putovanja jer se putni nalozi izdaju na mesečnom nivou i korisnici u toku meseca određuje destinaciju putovanja.

Veselinović je 17. oktobra u Skupštini Srbije pitao koliko vozila Vlade Srbije i predsednika Srbije je bilo od 1. oktobra do 13. oktobra na službenom putu u Vrbasu uoči lokalnih izbora u toj opštini.

„Koliko kilometara su prešli, ko je izdao putne naloge i kojim povodom su putovali u Vrbas“, pitao je tada Veselinović.

Uprava za zajedničke poslove republičkih organa je navela da je uvidom u putne naloge utvrđeno da su po jedno putovanje imala službena vozila kabineta ministra bez portfelja zaduženog za evropske integracije, ministarstava regionalnog razvoja i lokalne samouprave, građevinarstva i urbanizma, energetike, zdravlja, kulture i informisanja i Kancelarije za ljudska i manjinska prava.

Na po dva putovanja u Vrbas u tom periodu išli su službeni automobili Generalnog sekretarijata predsednika Srbije, kao i ministarstava saobraćaja, spoljne i unutrašnje trgovine i Skupštine Srbije.

Kako se navodi, tri putovanja su bila službenim automobilom Kancelarije za Kosovo i Metohiju, a četiri putovanja automobilom Ministarstva omladine i sporta.

Uprava je navela da je od 1. oktobra do 13. oktobra u Vrbas išlo ukupno 16 službenih vozila.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga