Todorić: Zašto nije raspisana poternica za Kosmajcem?

Todorić zahteva od Vučića da objasni zašto je dozvolio da "najveći narko diler" slobodno napusti zemlju.

23. jul 2014

Demokratska stranka (DS) postavlja pitanje premijeru i ministru unutrašnjih poslova na koji način objašnjavaju činjenicu da za osobom, koju su javno označili kao najvećeg trgovca drogom u Srbiji i regionu i zbog koje je smenjen ceo vrh policije, nije raspisana ni potraga niti poternica, izjavio je danas predsednik odbora DS za pravdu Vladimir Todorić.

Todorić je rekao da DS zahteva od premijera Aleksandra Vučića da objasni javnosti zašto je dozvolio da osoba koju je označio kao najveći narko diler, slobodno napusti zemlju i zašto nije raspisana poternica na osnovu koje bi ga Crna Gora zadržala u pritvoru umesto što je on danas na slobodi.

„Da li je moguće da su postojali takvi dokazi koji su bili dovoljni da se zbog toga što Dragoslav Kosmajac nije uhapšen,  predsednik Republike obrati naciji, da premijer na konferenciji za štampu najgrublje uznemiri javnost oko stanja u policiji i da ministar unutrašnjih poslova formira Radnu grupu za popis imovine pomenutog Kosmajca, a da se istovremeno ne preduzmu koraci ka njegovom lišavanju slobode u zemlji i inostranstvu?“, upitao je funkcioner DS.

Todorić je ocenio da je „farsa sa javnim upozoravanjem“ kriminalaca da se sklone iz zemlje doprinela lošoj slici države naše zemlje po kojoj, kako je rekao, narko klan kontroliše policiju.

„Takva slika sigurno nije nešto što će građane ubediti da žive u sigurnoj državi niti će nekoga sa strane ubediti da investira u Srbiju i stvori nova radna mesta“, zaključio je on.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Podešavanje
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga