Tivadar Bunford (SVM) predsednik Skupštine grada Subotice

Bunford je rekao da “želi biti predsednik Skupštine svih građana"

02. juna 2016

Tivadar Bunford iz stranke Savez vojvođanskih mađara (SVM) izabran je danas za novog predsednika Skupštine grada Subotice. On je tokom sednice najavio da će novi gradonačelnik biti izabran sredinom juna.

Bunforda je na ovu funkciju predložio SVM, a kandidaturu su podržali odbornici Srpske napredne stranke (SNS) i Saveza bačkih Bunjevaca (SBB).  U svom obraćanju odbornicima, Bunford je rekao da “želi biti predsednik Skupštine svih građana”.

“Želim biti predsednik Skupštine svim Subotičanima, jer su mi interesi grada i njegovih stanovnika iznad svih ostalih”, kazao je on.

Upitan kada će zakazati sledeću sednicu Skupštine, rekao je da će to najverovatnije biti u trećoj nedelji juna.

Predsednik Gradskog odbora SNS u Subotici Bogdan Laban rekao je da je SNS juče potpisao koalicioni sporazum sa SVM i SBB kada je, kako je naveo, “bilo reči i o podeli resora buduće gradske vlasti”.

Laban nije želeo otkriti ime budućeg gradonačelnika s obrazloženjem da će Gradski odbor SNS ovih dana izaći s predlogom za prvog čoveka grada.

Predlog SVM za izbor Tivadara Bunforda na mesto predsednika Skupštine grada Subotice nisu podržali članovi Pokreta za građansku Suboticu zbog, kako su naveli “mogućeg sukoba interesa”.

Nisu ga podržali ni odbornici koalicije “Za pristojnu Suboticu” jer, prema njihovom mišljenju, u obrazloženju predloga, osim biografije Bunforda, nije predstavljena platforma rada kandidata za ovu funkciju.

Za sekretara Skupštine grada izabran Đula Ladocki (SVM).

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga