- Autonomija - https://www.autonomija.info -

TITEL: Apotekar na čelu opštine

Već u večeri posle završetka zbora napravljena je koalicija SNS sa Socijalističkom partijom Srbije. Za predsednika opštine izabran je Dragan Božić. On se pre tri godine (2009. godine) prvi put učlanio u neku političku stranku, a po zanimanju je farmaceut.

Predizborna kampanja Srpske napredne stranke u opštini Titel bila je zasnovana na tome da se ispita komesacija zemlje, kao i privatizacija firmi koja se desila tokom prethodnih godina. Takođe, obećali su da će da završe sve infrastrukturne projekte koju je započela prethodna vlast.

Od ukupno 25, najveći broj mandata osvojila je koalicija „Pokrenimo Titel-Tomislav Nikolić“ -11, zatim slede Demokratska stranka sa šest mandata, Ujedinjeni regioni Srbije sa četiri mandata, Socijalistička partija Srbije i Srpska radikalna stranka sa po dva mandata.

Cenzus od pet odsto nisu uspele da pređu Liga socijaldemokrata Vojvodine-Nenad Čanak, grupa građana „Stevan Marjanov-Pesak“, Pokret socijalista-Vladimir Soro, Jedinstvena Srbija-Dragan Marković Palma i Demokratska Stranka Srbije-Vojislav Koštunica.

Za predsednika opštine izabran je, dakle, Dragan Božić, koji je iz sela Šajkaš, dok je njegov zamenik preduzetnik Marinko Trivunović takođe iz Šajkaša. Na mesto predsednika skupštine opštine postavljen je Gojko Kostić, a njegov zamenik je Pavle Petrović, dok je sekretarka skupštine opštine Olgica Grilec Tot.

Članove opštinskog veća pored predsednika opštine i njegovog zamenika čine i: Nenad Savanović iz Titela – član opštinskog veća zadužen za lokalnu samoupravu; za privredu, razvoj i zaštitu životne sredine zadužen je Branislav Blažević iz Titela; za socijalnu politiku i odnose sa nacionalnim manjinama zadužen je Vilmoš Beldi iz Titela; Ruža Jovanović iz Mošorina je član veća za zapošljavanje i odnose sa mesnim zajednicama; za zdravstvo i demografiju zadužena je Zlatana Todorović iz Mošorina; za poljoprivredu i komunalnu delatnost zadužen je Novica Marković iz Šajkaša; član opštinskog veća zadužen za kulturu, za društvene i nevladine organizacije je Ljubinko Krunić, takođe iz Mošorina; Đorđe Vujkov iz Loka zadužen je za sport i informisanje; član opštinskog veća zadužen za omladinu je Lazar Nestorović iz Mošorina.

Novi predsednik opštine rođen je 1962. godine u Loparama (između Bijeljine i Brčkog). Magistrirao je farmaciju 1990. godine, a od 1998. godine živi u Šajkašu. U tom mestu otvorio je i apoteku, a potom je apoteke otvorio i u Novom Sadu. Nije se, kako kaže, bavio politikom sve do 2009, godine kada se učlanio u Srpsku naprednu stranku. Ubrzo nakon učlanjenja, izabran je za predsednika Opštinskog odbora.

Dunja Popov (Autonomija)

Podelite ovu stranicu!