Tinejdžerka ispravila Trumpovu tvrdnju o klimatskim promjenama

Vremenski uvjeti i klima nisu isto, mogu vam posuditi enciklopediju iz drugog razreda osnovne škole, poručila je ona

23. nov 2018

Američki predsjednik Donald Trump je putem Twittera napisao komentar u vezi sa pitanjem globalnog zagrijavanja, a jedna 18-godišnjakinja mu je svojim odgovorom pokušala objasniti da postoji razlika između klimatskih promjena i globalnog zagrijavanja.

„Dolazi nam brutalan i dugačak val hladnoće koji će oboriti sve rekorde – šta se dogodilo s globalnim zagrijavanjem?“ napisao je Trump, prenosi agencija Anadolija.

Pojedini američki mediji pišu da je Trump time zaista pokazao da, ustvari, ne zna razliku između klimatskih promjena i globalnog zagrijavanja.

Mnogobrojnim kritičarima, koji su odgovorili na Trumpov tvit, pridružila se i 18-godišnja djevojka, koja je američkom predsjedniku čak ponudila da mu posudi enciklopediju koju je koristila u osnovnoj školi.

Zabilješke iz geografije

„Mlađa sam od vas 54 godine. Upravo sam završila srednju školu s prosječnim ocjenama. Ali čak i ja vam mogu reći da vremenski uvjeti i klima nisu isto. Ako vam treba pomoć da to razumijete, mogu vam posuditi enciklopediju koju sam koristila u drugom razredu osnovne škole. Ima slika“, napisala je ona.

Javila se čak i jedna 12-godišnja djevojčica, koja je Trumpu poslala fotografiju zabilješki iz geografije.

Inače, Trump je odranije poznat po izjavama protiv klimatskih promjena, tvrdeći da je to zavjera i varka i da su i prije bile strašne vremenske nepogode i da će ih uvijek biti.

(Al Jazeera)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga