„Tihi bojkot“ DJB u Skupštini Vojvodine

"Ne možemo učestvovati u glumi da je sve u redu u situaciji u kojoj je demokratija ozbiljno ugrožena“

12. apr 2017

Poslanička grupa Dosta je bilo (DJB) u Skupštini Vojvodine na današnjem zasedanju ne učestvuje u raspravi, kako bi iskazali „tihi bojkot“ zbog trenutnog stanja u državi.

„Smatramo da ne možemo učestvovati u glumi da je sve u redu, i da teku normalni demokratskei procesi u situaciji u kojoj je demokratija ozbiljno ugrožena“, izjavila je novinarima predsednica poslaničke grupe DJB Svetlana Kozić, dodajući da je ova odluka reakcija na “opšte stanje u društvu i odnosa institucija koje to stanje ignorišu“.

Ona je kazala da je predsednička kampanja u Srbiji prošla u medijskoj blokadi i u nemogućnosti da se izrazi mišljenje opozicije ni u parlamentu, jer tokom kampanje nisu radile ni republička ni pokrajinska skupština.

„Tako je opoziciji uskraćena bilo koja mogućnost da se pojavi u medijima i da budemo viđeni“, istakla je.

Poslanička grupa DJB bojkotovaće diskusiju u pokrajinskom parlamentu, kako je dodala, i zbog problema sa „nesređenim biračkim spiskovima“, za koje kaže da sadrže oko 800.000 više upisanih ljudi i predstavljaju „mogućnost za zloupotrebe“.

„Shvatite naš tihi bojkot, ne kao odustajanje od rada Skupštine, već kao izražavanje nezadovoljstva na kulturan i fin način, a na narednoj sednici predaćemo inicijativu da se dnevni red proširi tačkama koje neće zanemrivati aktuelno stanje u društvu, već će se njima aktivno baviti“, rekla je Svetlana Kozić.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga