The Killers – uvod u Exit

Američka grupa Kilers (The Killers) nastupiće 5. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu, u okviru ekskluzivne turneje na kojoj će nastupiti u svega desetak zemalja

09. mar 2017

Američka grupa Kilers (The Killers) nastupiće 5. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu, u okviru ekskluzivne turneje na kojoj će nastupiti u svega desetak zemalja, među kojima su SAD, Velika Britanija, Španija i Srbija.

Nastup Kilersa označiće takozvani “nulti dan” Exita – “Get EXITed”, a za sada je, uoči njihovog nastupa, najavljen i riječki indi-rok sastav Jonathan, koji će predstaviti novi album “To Love..”

Kilers će, uz dosadašnje hitove, kao što su „Mr. Brightside“, „Somebody Told Me“, „Human“, „Read My Mind“, „When You Were Young“, „Runaways“… izvesti premijerno i neke od pesama sa novog, petog studijskog albuma koji stiže na leto, najavio je Exit.

Kilers su osvojili svet prvencem „Hot Fuš“ (2004), koji je postao jedan od najprodavanijih albuma decenije i jedan od najvećih debi albuma prema mišljenju magazina Rolling Stone. I naredna tri albuma, „Sam’s Town“ (2006), „Day & Age“ (2008) i „Battle Born“ (2012), odvela su ih do samog vrha svetskih top lista, a prodati su u desetine miliona primeraka, uz atraktivne spotove.

Četvorka iz Las Vegaa iza sebe ima i kompilaciju B-strana i raritetnih snimaka „Sawdust“ (2007), te kompilaciju najvećih hitova „Direct Hits“ (2013), ali i čak 11 singlova koje tradicionalno objavljuju pred božićne praznike. Ti singlovi okupljeni su i na albumu „Don’t Waste Your Wishes“ iz novembra 2016. godine, a celokupan prihod, kao i do sada, ide u dobrotvorne svrhe.

Kilers su poznati po humanitarnom radu i aktivizmu, a jedni su od glavnih učesnika globalne kampanje protiv trgovine ljudima, koja je 2004. godine krenula upravo sa Exita.

Kilersi su proteklih nekoliko godina bili hedlajneri velikih muzičkih festivala kao što su Glastonbury, Coaćella, Lollapalooza, Rock am Ring i drugi, osvajajući nagrade za nastupe uživo, a predstojeći koncert u Hajd parku rasprodali su za svega nekoliko dana. Cena ulaznica se na crnom tržištu za taj koncert kreće do vrtoglavih 700 evra, saopštio je Exit.

Kilers su nastali 2001. godine nakon što je osnivač i pevač grupe Brandon Flowers, fasciniran koncertom grupe Oasis i nastupom Lijama Galagera, rešio da postavi oglas u lokalnim novinama tražeći ostale članove benda. Četvorka se ubrzo okupila u sadašnjem sastavu koji, pored Flowersa, čine i gitarista Dave Keuning, basista Mark Stoermer i bubnjar Ronnie Vanucci.

Uticajni magazin NME dodelio im je čak četiri nagrade za najbolji svetski bend, uz još šest nominacija u istoj kategoriji, što je svojevrsni rekord. I u 2013. godini, kada su Arctic Monkeys i Stonsi bili hedlajneri Glastonberija, a Muse i Depeche Mode bili na poslednjim velikim turnejama, upravo ispred svih njih, publika je izglasala Kilerse za najbolji bend uživo.

Ulaznice za spektakl “Get EXITed” sa Kilersima biće puštene u prodaju 13. marta u podne, i to na sva tržišta širom sveta po prvim i najpovoljnijim poklon cenama od samo 2.990 dinara za parter sa popustom od 50%, te 4.990 za veoma limitirani fan pit i 12.000 za VIP platformu.

Kupci četvorodnevnih ulaznica za Exit ili kompleta za Exit avanturu i Exit Summer of Love, imaće specijalnu priliku da svoj “Get EXITed” dodatak, koji ide u paru uz kupljenu ulaznicu za Exit i omogućuje ulaz u parter zonu, kupe po povlašćenoj ceni od samo 999 dinara sa 60% popusta. Broj tih dodataka je ograničen i očekuje se da bude rasprodat za svega par sati.

Ulaznice se prodaju putem prodajne mreže i sajta Gigstix.com, te u svim većim gradovima u knjižarama Vulkan.

(SEEcult)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga