Tepić: Vučić laže međunarodnu zajednicu

"Bojkot je iznuđeno rešenje, opozicija želi izbore ali ne pod ovakvim uslovima"

29. avg 2019

Šefica poslaničke grupe Samostalnih poslanika Marinika Tepić izjavila je danas posle sastanka sa bivšim evropskim parlamentarcima Eduardom Kukanom i Knutom Flekenštajnerom da predsednik Srbije Aleksandar Vučić laže međunarodnu zajednicu.

Ona je novinarima u Skupštini Srbije, gde se čitav dan održavaju sastanci sa evropskim parlamentarcima i poslanicima vlasti i opozicije, rekla da Vučić laže međunarodnu zajednicu i samo „kupuje vreme da dodatno učvrsti svoj diktatorski režim apsolutno ne idući ka cilju i to ne samo kada je reč o Kosovu već i o svakodnvenom životu građana“.

Ona je istakla da su Kukan i Flekentštajner kratko rekli da su apsolutno svesni kakvo je stanje u Srbiji.

Oni su, kako je navela, upoznati sa stavovima bojkota parlamenta i zašto se najavljuje bojkot izbore, ali su izarzili rezerve prema bojkotu jer smatraju da je parlament mesto za razgovor.

Tepić je dodala da i oni smatraju da treba da se razgovara u parlamentu i da je bojkot iznuđeno rešenje odnosno da opozicija želi izbore ali ne pod ovakvim uslovima.

„Bojkot je način da se u narednom periodi dođe do slobodnih izbora“, istakla je Tepić.

Jovan Jovanović iz istog poslaničkog kluba a predstavnik Građanske platforme rekao je da opozicija ne izlaskom na nefer i neslobodne izbore ustvari brani demokratske instutucije u Srbiji a kako je istakao najvažnija i nejsvetija dužnost su slobodni fer izbori.

(Beta, foto: N1)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga