Tepić: Sportski talenti naš prioritet

Sportisti će tokom cele godine dobijati stipendiju u iznosu od 18 hiljada dinara

31. mar 2016

Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu stipendiraće ove godine 50 mladih sportista uzrasta od 14 do 20 godina. Njima je danas u svečanoj sali Sportskog saveza Vojvodine, pokrajinska sekretarka za sport i omladinu, Marinika Tepić uručila ugovore o stipendiranju u 2016. godini.

„Drago mi što danas ovde vidim buduće zvezde vojvođanskog sporta, jer su se mnogi naši prošli stipendisti već našli među najboljim mladim sportistima u Evropi i svetu. Koristim ovu priliku i da pohvalim stručne komisije nadležnih saveza na odličnom prepoznavanju talenata“, kazala je Marinika Tepić.

Ona je objasnila da će ovi sportisti tokom cele godine dobijati stipendiju u iznosu od 18 hiljada dinara, navodeći da će kontinuirana podrška unapređenju rada sa mlađim kategorijama biti prioritet resornog sekretarijata i ubuduće.

„Nisu stipendije jedini način na koji smo tokom ovih godina podržavali mlade sportiste i njihove trenere, već i kroz niz drugih programa i projekata, pa mi je zato puno srce što sam imala čast da većinu mladih ljudi koji danas ovde sede upoznam na njihovim radnim mestima, na sportskim terenima“, dodala je pokrajinska sekretarka.

(RTV)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga