Tepić: Sekretarijat dostupan svim građanima Vojvodine

Budžet sekretarijata za sport manji za oko 60 odsto u odnosu na prošlogodišnji

18. feb 2016

Pokrajinska sekretarka za sport Marinika Tepić izjavila je da će ta institucija uvek biti dostupna građanima Vojvodine, kako za konsultacije, tako i za pomoć kod planiranja i sprovođenja programa i projekata.

Ona je u Novom Bečeju kazala novinarima da je prigovorno pravo, koje je sekretarijat uveo prošle godine sa namerom da uključi građane u proces odlučivanja, i dalje jedino takvo u Srbiji.

„Na ovaj način, želimo da istaknemo da budžetska sredstva jesu sredstva svih nas, i stoga podnosioci zahteva i imaju priliku da na ovaj način učestvuju u odlučivanju o svojim projektima u svim fazama“, objasnila je Tepić.

Ona je istakla da je budžet sekretarijata za sport manji za oko 60 odsto u odnosu na prošlogodišnji. Ona je poručila i da joj je drago što će se radnička Olimpijada održati u Novom Bečeju, jer je to prilika da se obnovi sportska infrastruktura i promoviše važnost vežbanja radi zdravlja.

Sekretarka Tepić obišla je i Kancelariju za mlade koja će pored multifunkcionalne sale i samih kancelarija, uskoro dobiti i smeštajni kapacitet i time postati omladinski centar.

„Moram priznati da do sada nisam videla ovako jedan objedinjujući centar u kome imate i radni prostor, i čitajući prostor i rekreativni prostor i ono što je najvažnije smeštajni prostor u kome će svi mladi moći da borave više dana, i družeći se i radeći, a to i jeste suština rada sa mladima. Drago mi je što ova Kancelarija za mlade ima ovakav jedan kompleks, a resorni sekretarijat će zajedno sa opštinom Novi Bečej, koja je i predvidela sredstva, sufinansirati završetak radova na prostorijama koje čekaju da sanacijom, adaptacijom i opremanjem otvore svoja vrata za mlade ljude“, istakla je ona.

Ovom prilikom Pokrajinska sekretarka za sport i omladinu Marinika Tepić posetila je i kuglanu, za koju će zajednikim finansiranjem, sekretarijata i opštine, omogućiti potpuno saniran i adaptiran prostor za novobečejske i sve vojvođanske kuglaše.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Tvoje lice zvuči poznato
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga