Tepić predložila da se u škole uvrsti program o sprečavanju nasilja

"Program je postojao u Vojvodini, ali je ukinut dolaskom SNS na vlast"

20. jan 2021

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić pozvala je vlasti da prihvate predlog da se od naredne školske godine u nastavni program za srednju školu uvrsti program o očuvanju reproduktivnog zdravlja i sprečavanju nasilja.

Povodom prijave glumice Milene Radulović i još nekoliko devojaka protiv vlasnika škole glume Miroslava Aleksića za silovanje i seksualno uznemiravanje, Tepić je rekla da hrabrost tih devojaka mora da natera društvo da se bavi sprečavanjem nasilja svake vrste.

Tepić je na konferenciji za novinare u prostorijama SSP-a kazala da je program sprečavanja nasilja postojao u Vojvodini od 2013. do 2016. godine, ali da je ukinut dolaskom Srpske napredne stranke na vlast.

„Ujedinjene nacije ocenile su taj projekat kao najbolji projekat u regionu. Ne znam zašto mu se izgubio svaki trag“, rekla je ona.

Ona je navela da je za program bilo zainteresovano stotine srednjoškolaca, a da je podršku dao i veliki broj roditelja kao i profesora i lekara.

Potpredsednica SSP-a je pozvala vlast i da „osuđenog silovatelja Simu Spasića“ prestanu da promovišu kao viteza, ocenjujući da je njegova žena doživela istu vrstu tragedije kao glumica Milena Radulović.

Tepić je apelovala na predstavnike medija da se pre objavljivanja podataka na teme nasilja i silovanja, konsultuju sa psiholozima.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: SrBska vakcina
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga