Tepić: Nema povratka u parlament dok se ne ispune zahtevi

"Slobode i pravde u Srbiji nema"

19. juna 2019

Šefica poslaničke grupe „Klub samostalnih poslanika“ i potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić izjavila je danas da ne postoji nijedna tema nad temama, kao ni u slučaju sednice o Kosovu pa tako ni izbor Poverenika za informacije od javnog značaja, koja će ih namamiti da saučestvuju u radu Skupštine sve dok se ne ispune određeni zahtevi.

Upitana da li će podržati Nevenu Ružić kandidata nevladinog sektora za Poverenicu, Tepić je rekla da povratka nema dok se ne ispune zahtevi iz Sporazuma s narodom i protesta „Jedan od pet miliona“, Evropske komisije, kao i Stručne radne grupe protesta.

„Smatramo da se ne možemo rukovoditi pojedinačnim situacijama ili personalnim rešenjima u situaciji kada slobode i pravde u Srbiji nema, a pristajanje da damo legitimitet tek prividu da se nešto menja, činilo bi nas saučesnicima u toj lažnoj slici“, rekla je Tepić agenciji Beta.

Kako je dodala, njihova odluka je stoga da ostanu dosledni u bojkotu rada parlamenta, u pravom smislu, bez pronalaženja izgovora za polubojkot ili slično.

Nevena Ružić je predlog za Poverenika više od 70 organizacija civilnog društva, medija i predstavnika stručne i naučne zajednice.

(Beta, foto: N1)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga