Tepić: Neću vratiti mandat, odbori LSV podržavaju Jankovića

"Dobili smo žuti karton od birača, dobili smo poruke da politika srednjeg puta nije ono što oni žele"

06. feb 2017

Narodna poslanica i doskorašnja funkcionerka Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Marinika Tepić izjavila je da neće vratiti mandat stranci, te da Liga ne tapka u mestu već da ide unazad i da se ona nada da će se ta stranka vratiti na pravi put.

Tepić je za televiziju N1 kazala da je sigurna da je lider LSV Nenad Čanak u „želji da se kandiduje“ na predstojećim predsedničkim izborima , ali da odbori stranke mahom podržavaju Sašu Jankovića.

Govoreći o napuštanju stranke, navela je da nije uspela da razvije sa kolegama iz Predsedništva LSV zdravu diskusiju i da oseti podršku i razumevanje.

„Ova situacija je prelila čašu i to je bila crta preko koje ja nisam mogla preći“, kazala je ona.

Prema njenim rečima, LSV nije formalno donela odluku koga će podržati, ali je sigurna da je „Čanak u želji da se kandiduje“, što je utisak koji je stekla razgovarajući s njim i u stranci.

„Ja sam intenzivno u komunikaciji s ljudima i bivšim stranačkim kolegama koji se javljaju posle ovog istupa i stava. I koliko vidim, mahom je raspoloženje po preostalim odborima LSV da se ne podrži eventualni predlog Nenada Čanka da se kandiduje i da će svakako biti za Sašu Jankovića“, navela je Tepić.

Ona je poručila da neće vratiti poslanički mandat, jer smatra da nema šta da vraća LSV. Dodala je i da se nada da će se LSV vratiti na „svoj, pravi put“.

„Nisam ja skrajnula sa tog opozicionog puta“, istakla je, podsetivši i da je njen gradski odbor LSV iz Pančeva izglasao stav da ona treba da zadrži taj mandat.

Dodala je da je u LSV došla krajem 2008. godine, te da nije prvi put da se nije slagala sa potezima stranke, ali da se trudila da popravi šta može, što, kako je ocenila, sada nije moguće.

„Ne samo da se (u LSV) tapka u mestu, ide se i unazad“, smatra Marinika Tepić.

Kako je navela, unutarstranački izbori se kontinuirano pomeraju od oktobra, a „kako stoji, desiće se posle predsedničkih izbora“.

„Dobili smo žuti karton od birača, dobili smo poruke da politika srednjeg puta nije ono što oni žele“, kazala je ona, dodavši da u stranci nisu imali ni ozbiljnu raspravu povodom poslednjih parlamentranih izbora.

Nenad Čanak je ranije izjavio da je pozvao telefonom Sašu Jankovića na razgovor sa LSV i da je Janković taj načelno dogovoreni sastanak otkazao i to SMS porukom. Na pitanje zašto je sporno za Sašu Jankovića da ima sastanak sa ljudima iz LSV, Marinika Tepić je rekla da ne može da daje svoje ocene, jer ne zna ništa o razgovoru i SMS-u.

„Očigledno da je neko nekog izneverio, da je došlo do nekog kuršlusa u komunikaciji, ali najbolje da pitate gospodina Jankovića“, smatra ona.

Tepić je ocenila i da je veoma teško biti kandidat bez stranke, ali je podsetila da je Janković odlučio da se kandiduje nakon apela stotina i stotina građana, te da su ga podržale razne organizacije, civilni sektor, a potom i neke stranke.

„Dobro je da imate dva pola, da nemate čisto partijsku strukturu“, rekla je ona i dodala da je to dobra kombinacija.

(Autonomija, N1)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Mali šef
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga