Tepić: Monstruozni cenovnik od 10.000 evra za jednu nestalu bebu šamar celoj Srbiji

"Režim opet trguje tuđim životima"

23. feb 2020

Monstruozni cenovnik od 10.000 evra za jednu nestalu bebu formirala je vladajuća koalicija sa idejom da usvoji zakon koji bi „pravično novčano nadoknadio“ roditelje kojima su u bolnicama u Srbiji godinama kradena deca, zakon koji je šamar celoj Srbiji, izjavila je danas potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinka Tepić.

Kako se navodi u saopštenju SSP Tepić, koja i poslanica Skupštine Srbije, je rekla da će „kao majka dvoje dece učiniti sve da svako ko bude glasao za ovako sramotan zakon bude stavljen na stub srama“, kao i da je to „najmanje što dugujemo istini i pravdi“.

„U ponedeljak počinje skupštinska rasprava o ovoj sramnoj ponudi kojom režim opet trguje tuđim životima. I to sve u trenutku kada čak i strani mediji otkrivaju nove dokaze o krađi dece. Roditelji koju sumnjaju da su im deca oteta ne zahtevaju novčano namirenje, već istragu i odgovornost ako se utvrdi da su njihove sumnje opravdane za sve koji su im uskratili mogućnost da budu roditelji, da gledaju svoju decu kako rastu i postaju ljudi“, kazala je Tepić.

Ona je ocenila da je „roditeljima potrebna istina a ne zakon sa cenom dečijeg života“.

U ponedeljak u parlamentu, između ostalih tačaka dnevnog reda, počeće rasprava o Predlogu zakona o utvrđivanju činjenica o statusu novorođene dece za koju se sumnja da su nestala iz porodilišta.

(Beta, foto: N1)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga