Tepić: Ministar policije Stefanović zataškava poslove svog oca vezane za oružje

"Nijedan transport oružja iz bilo koje naše fabrike ne može da krene bez dozvole i rešenja MUP-a"

31. okt 2019

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić izjavila je da ima pouzdane informacije uzbunjivača, koje ukazuju da poslednjih dana ministar policije Nebojša Stefanović pokušava da „zataška sumnjive poslove“ svog oca Branka Strefanovića, vezane za trgovinu oružjem.

Ona je, za novi broj nedeljnika NIN, rekla da se „od početka oktobra policija samoodrekla ili samorazvlastila nadzora nad opasnim materijama“ koje se utovaraju u kargo avione na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla“.

„Kada oružje namenjeno za izvoz izađe iz fabrike, policija prati tovar. Uz tovar ide i specifikacija robe, rešenje o transportu, koju izdaje MUP. Uostalom, MUP i izdaje rešenje za transport oružja“, navela je Tepić.

Kako je rekla, „robu je na aerodromu kontrolisao MUP, tako da može da potvrdi da je tovar iz tačke A – fabrike, isti onaj koji je stigao u tačku B – aerodrom“.

„I tek nakon potvrde policije“, kako je rekla Tepić, „oružje se utovaruje u kargo magacin na palete, a potom i u avione“.

„Međutim, negde od 8. oktobra, to se promenilo, tačnije niko više na vrši tu kontrolu, jer se policija proglasila nenadležnom, odjednom. A osoblje aerodroma nije ovlašćeno da vrši kontrolu tog tovara, niti da reaguje ako dođe do bilo kog problema“, navela je Tepić.

Ona je rekla da je predsednik države i Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić „i sudija i tužilac i odbojkašica i urednik i novinar i narodni poslanik, nemoguće je da samo o ovome pojma nema„.

„Nijedan transport oružja iz bilo koje naše fabrike ne može da krene bez dozvole i rešenja MUP-a na čijem je čelu Nebojša Stefanović, ministar i partijac od najvećeg poverenja Vučića“, kazala je Tepić.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga