Tepić: Gradonačelnik Pančeva razdelio 38 miliona dinara tabloidima i paradržavnim medijima

"SNS-ove perjanice nastavljaju da finansiraju medije u službi režima"

21. juna 2019

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić ocenila je danas da je pančevačka vlast dala još jedan dokaz Evropskoj komisiji za zaključak da „režim u Srbiji novcem građana finansira paradržavne medije i tabloide kojima je jedini zadatak obračun sa političkim neistomišljenicima“.

„Gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov iz Srpske napredne stranke razdelio je čak 38.000.000 dinara i to za RTV Pančevo, privatnu televiziju bivšeg robijaša i sadašnjeg finansijera SNS Radoice Milosavljevića, ali i za Informer, Studio B, režimske portale Republika i Evršac. Na listi njegovih sponzorisanih miljenika je i Maja Janoš, angažovana u jednoj od gradskih mesnih zajednica, kojoj je na ime ‘medijskog projekta’ uplaćen novac na račun udruženja ‘ABC sport’ čije je trajanje jednako roku trajanja jednog jogurta. Naime, prema podacima iz APR, Janoš je ovo udruženje osnovala taman uoči konkursa, ni sa kakvim iskustvom u oblasti javnog informisanja“, navela je Tepić u pisanoj izjavi, saopštila je SSP.

Kako je istakla, sve to je „dokaz je da SNS-ove perjanice nastavljaju da finansiraju tabloide i privatne medije u službi režima sa ciljem da spinovima nateraju građane da veruju njihovoj propagandi umesto praznim frižiderima“.

„Dok lokalni funkcioneri SNS i dalje novcem građana plaćaju razne barbare, sarape, vučićeviće, maje, više stotina pančevačke dece nema mesta u vrtićima, a po školama su čučavci“, ocenila je Tepić.

(Beta, foto: N1)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga