Tepić: Čak 110 osnovnih škola u Vojvodini nemaju salu za fizičko

“Na prvom mestu mora da bude zdravlje dece"

16. juna 2015

Pokrajinska sekretarka za sport i omladinu Marinika Tepić upozorila je danas da se fiskulturne sale u osnovnim i srednjim školama sve manje koriste za nastavu fizičkog vaspitanja, a sve više za trenažne procese profesionalnih sportskih klubova.

Marinika Tepić je na konferenciji za novinare kazala da čak 110 osnovnih škola u Vojvodini nemaju ni salu za fizičko vaspitanje niti sportski teren u školskom dvorištu, dok u velikom broju osnovnih i srednjih škola fiskulturne sale zauzimaju profesionalni sportski klubovi.

“Na prvom mestu mora da bude zdravlje dece, pa tek onda trenažni proces sportskih klubova i profesionalni sport”, poručila je ona.

Dodala je da većina sportskih klubova ni na koji način ne ulaže u fiskulturne sale u školama, iako ih koristi.

“Podsećam da je nastava fizičkog vaspitanja, zajedno sa matematikom i maternjim jezikom, obavezna u svih osam razreda osnovne škole. Moramo raditi na tome da škole ponovo budu bezbedna mesta za našu decu, a ne da ih neko isteruje iz škole da bi u njoj trenirao”, kazala je Marinika Tepić.

Prema njenim rečima, u Vojvodini ima oko 3.000 registrovanih sportskih klubova, koji vrše pritisak na lokalne samouprave i na škole za prostor za treninge.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga