- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Teodorović: Srbiju vode članovi juniorske ekipe Miloševićevog režima

Akademik Dušan Teodorović je rekao da je Vlada Srbije sa premijerkom Anom Brnabić na čelu – “fikus vlada” o kojoj misli sve najgore.

U gostovanju u Novom danu na N1 on je rekao da sva ministarstva vode nekompetentni ljudi i da će eventualna rekonstrukcija na ministarske pozicije samo dovesti nove ljude sa lažnim diplomama i ocenio da je u državi na delu negativna selekcija na svim nivoima, uključujući čak i selektora fudbalske reprezentacije.

Teodorović tvrdi da režim funkcioniše na lažima i strahu, i akademskoj zajednici zamera što na sve to oportunistički ćuti.

“Neće doći do promena dok građanska Srbija ne bude hrabrija. Zašto ćutke dozvoljavamo da Srbija ostane u predgrađu Evrope, nisu drugi bolji od nas… Dok sam živ, i dok dišem, boriću se protiv režima Aleksandra Vučića i Ivice Dačića”, poručio je on.

Teodorović je podsetio da Srbiju danas vode “članovi juniorske ekipe” režima iz 90-ih godina, koji pokušavaju da reše problem Kosova za koji su velikim delom sami krivi.

Pregovore u Briselu, kako kaže, vode nekompetentni ljudi. Pita se po kom članu Ustava predsednik Republike pregovara sa Prištinom i ističe da bi time trebalo da se bavi Vlada Srbije.

Dodaje, međutim, da Srbija ima mnogo sjajnih ljudi, diplomata i stručnjaka za međunarodno pravo, koji bi možda mogli bolje da pregovaraju od političara.

Pita se i zašto se eventualno uključivanje SAD u dijalog a priori tumači kao podrška prištinskoj stani.

(N1/Autonomija)

Podelite ovu stranicu!