Teodorović: Imali smo gaženje Ustava i pre, pustiti lekare da nam se obraćaju

"Aleksandar Vučić mora da se povuče, da ode u izolaciju, pre svega iz medicinskih razloga, mora da pusti lekare i stručne ljude da nam se obraćaju"

09. apr 2020

Akademik Dušan Teodorović ocenio je danas da smo „imali gaženje Ustava i pre ove tragične situacije“, a sada tek „može da misli“. „Bog zna kakve ćemo ludosti da čujemo do kraja ovih tragičnih događaja, a kad prođu ovi tragični događaji, zahtev za fer i slobodnim izborima, mora da bude dopunjen zahtevom za izborima na svim nivoima“, rekao je Teodorović za N1.

Prema njegovim rečima, „svaki elementarno pismen čovek koji pročita Ustav Srbije vidi šta su dužnosti predsednika i predsednika Vlade“.

„Predsednica Vlade Ana Brnabić predsednika SNS zove ‘šefe’, to je meni bilo isto poražavajuće. U ovom tragičnom trenutku za Srbiju, gde imamo 60 preminulih i više od 2.000 zaraženih, Aleksandar Vučić mora da se povuče, da ode u izolaciju, pre svega iz medicinskih razloga, mora da pusti lekare i stručne ljude da nam se obraćaju, da oni vode konferencije za štampu, u pitanju je život i smrt građana“, kaže on.

Kako je rekao, „predsedniku SNS ništa ne veruje“.

„Nepovratno je izgubljeno poverenje on i ja, apsolutno mu ništa ne verujem. Imali smo gaženje Ustava i pre ovoga, a sada mogu da mislim. Bog zna kakve ćemo ludosti da čujemo do kraja ovih tragičnih događaja, a kad prođu ovi tragični događaji, zahtev za fer i slobodnim izborima, mora da bude dopunjen zahtevom za izborima na svim nivoima„, kaže.

Prema njegovom mišljenju, postoji nesposobnost.

„Ako pogledate 10 zemalja u okruženju, videćete da su svi testirali 2,3,5,8,10 puta više po jednom otkrivenom slučaju. Ja mislim da se vešto sakriva jedna elementarna činjenica, koja je svakom mislećem građaninu jasna, da mi nismo imali dovoljno testova„, kaže on.

Na kraju je imao i poruku za građane.

„Da držimo distancu od dva metra, da se ne okupljamo, moju generaciju 65+ molim da ostanemo u svojim kućama. Istovremeno smo mnogo više naučili o našem društvu i našoj vlasti. Moramo mi sami da se izborimo“, poručio je Teodorović.

(N1)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga