Televizija Novi Sad 17 godina bez svoje zgrade

Do 2020. biće izgrađena nova zgrada

03. maj 2016

Na današnji dan 1999. godine u NATO bombardovanju srušena je zgrada tadašnje Televizije Novi Sad, a od tada do danas ta televizija program emituje kao “podstanar”, iz neuslovne stare zgrade Naftne industrije Srbije, za koju plaća skupu kiriju, pošto još uvek nije rešen problem obnove njihove zgrade.

Generalni direktor Radio-televizije Vojvodine (RTV) Srđan Mihajlović rekao je da bi do juna ove godine RTV trebalo da dobije lokacijsku i građevinsku dozvolu i ocenio da bhi od 2020. godine Televizija Novi Sad mogla početi emitovat program iz nove zgrade, koja bi trebalo da se nalazi na Mišeluku, na lokaciji gde se danas još uvek nalaze ruševine stare zgrade.

U RTV-u su kazali da su do sada na ime zakupa prostora u neuslovnoj zgradi NIS-a potrošili oko 10 miliona evra, što je gotovo trećina vrednosti nove zgrade.

Novinarska udruženja u više navrata su isticala da država Srbija favorizuje republički javni servis, Radio-televiziju Srbije (RTS), jer je obnovila zgrade RTS-a koje su bile teško oštećene u NATO bombardovanju, dok istovremeno ništa nije učinila za obnovu zgrade Televizije Novi Sad.

(Autonomija, foto: RTV)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga