Tatjana Macura (SMS): SzS se priprema na izlazak na izbore, formiraju grupe građana

"Bojkot prosto ne daje rezultate”

22. jan 2020

Kopredsednica Stranke moderne Srbije (SMS) Tatjana Macura optužila je danas Savez za Srbiju (SzS) da se priprema za izlazak na predstojeće izbore tako što formriaju različite grupe građana.

Povodom poziva udruženja “Jedan od pet miliona” da se SMS i Nova stranka izjasne da li će se priružiti bojkotu izbora i nmajave da će, u suprotnom, “Jedan od pet miliona izaći na izbore kako bi sprečio SMS i Novu stranku da uđu u parlament, Tatjana Macura je za beogradski dnevnik Danas rekla da to nije prvi put da se SzS “krije iza omladine Saveza za Srbiju“, i da izlazi u javnost sa pretnjama koje “nisu poziv za saradnju, već poziv za pokoravanje”.

“Pošto mi znamo šta je pozadina čitave priče, ljubazno ćemo im se zahvaliti na predlogu, ali ćemo samostalno do kraja donositi svoje odluke, bez pritisaka koji dolaze od omladine Saveza za Srbiju, preko Saveza za Srbiju”, navela je Tatjana Macura.

Dodala je da su u SMS-u od samog formiranja pokreta “Jedan od pet miliona” znali da će to biti iskorišćeno za izbore, i to ne samo na republičkom nivou.

Prema njenim rečima, formirano je nekoliko lokalnih udruženja, koja će verovatno formirati liste u obliku grupa građana i tako izaći na naredne izbore.

“Ovo je samo jedan u nizu izgovora da Savez za Srbiju u stvari izađe na izbore, a da zvanično, kobajagi, ne prekrši obećanje koje se zove ‘bićemo u aktivnom bojkotu’. Već nekoliko meseci se piše i govori o tome da su se omladinci Saveza za Srbiju okupili u udruženje građana koje je formirano za potrebe izlaska na izbore, kako bi se sakrila namera Saveza za Srbiju da pod nekim drugim imenom izađe na izbore”, rekla je Tatjana Macura.

Dodala je da bojkot “prosto ne daje rezultate” i pozvala se na istraživanje USAID-a, koje je pokazalo da samo tri ili četiri procenata građana podržava bojkot.

“To je istraživanje u koje su uvid imale apsolutno sve političke organizacije koje su to želele: SMS, sve članice SzS, verovatno i omladina ‘Jedan od pet miliona’. Svi politički akteri su imali priliku da pogledaju to istraživanje. Nije neobično da su možda sačekali momenat da se Pokret slobodnih građana odluči na bojkot, kako im oni ne bi predstavljali realnu konkurenciju i time ih još dodatno sabotirali, s obzirom da su ih u međuvremenu baš sabotirali”, ocenila je Tatjana Macura.

(Autonomija/Danas)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga