Tatjana Macura: Borićemo se u Skupštini i van institucija

"To nema veze sa sednicom o Kosovu,"

22. maja 2019

Šefica poslaničke grupe Stranka moderne Srbije Tatjana Macura, koja je danas učestvovala u raspravi u Skupštini Srbije o Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o glavnom gradu, rekla je da je stranka odlučila da učestvuju u radu parlamenta, ali da će se boriti i van njega.

„To nema veze sa sednicom o Kosovu, mi mislimo da izostanak rasprave o svim zakonima koji se nalaze na dnevnom redu od strane onog dela opozicije koji zaista kritički analizira zakone jeste nešto što je nedostajalo u poslednih nekoliko meseci“, rekla je novinarima Macura, govoreći o povratku u parlament.

Macura je rekla da ta stranka neće prestati sa borbom koju vodi i van institucija, „ona mora da se nastavi i van institucija i unutar njih“.

Govoreći o predloženim zakonskim rešenjima za Beograd, Macura je ocenila da ona, nasuprot tvrdnjama vlasti, neće dovesti do decentralizacije i zapitala kako će opštine samostalno delovati ako finansijskim sredstvima upravlja Grad.

Prema njenim rečima, posebno su u nepovoljnom položaju opštine gde je opozicija na vlasti, Novi Beogad i Stari grad.

Ona je navela i da postoji bojazan da će pojedinci imati mogućnost da „nizom manipulativnih radnji“ dođu do vlasništva nad zemljištem i nekretninama koje će biti u vlasništvu Grada a da ne ulože svoj novac.

„Nije bilo ni javne rasprave“, rekla je Macura, koja je naglasila i da su neke predložene odredbe zakona nedovoljno dorečene.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga