Tamaš Olah pobednik takmičenja u pisanju drame

Na sedamnaestom takmičenju u pisanju drame na mađarskom jeziku povodom 22. januara, Dana mađarske kulture u novos…

23. jan 2018

Na sedamnaestom takmičenju u pisanju drame na mađarskom jeziku povodom 22. januara, Dana mađarske kulture u novosadskom pozorištu “Ujvideki Szinhaz” pobedio je teatrolog Tamaš Olah.

Takmičenje je održano ovog vikenda sa učešćem troje takmičara, koji su tekst drame na licu mesta pisali pod naslovom koji je ždrebom određen među naslovima vikend broja dnevnog lista “ Mađar So”. Ždrebom je izvučen naslov “Slika i zidni sat u autobusu”.

Žiri (u sastavu glumica Gabriela Jonaš, pesnik Ištvan Tari i pesnik i kompozitor Erne Verebeš) u pisanju drame prvu nagradu je dodelio teatrologu Tamašu Olahu, njegov komad je u roku od 24 sata na binu postavio reditelj Sardar Tagirovski. Druga nagrada pripala je Viktoriji Toma, treća Moniki Čik.

Za najbolju glavnu ulogu nagrađena je Judit Laslo, za glavnu mušku ulogu Gabor Pongo, nagradu za najbolju sporednu ulogu dobili su Livia Banka i Daniel Husta. Najboljim režiserom je proglašen Bela Kalo. Nagradu publike za pisanje drame dobila je Monika Čik, njen komad je režirao Deneš Debrei.

(Vajdašag ma)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga