TaktFest – autorska akustika u Novom Sadu

Na festivalski konkurs pristigao je rekordan broj prijava

17. sep 2016

Tradicionalno akustično kompozitorsko takmičenje – TaktFest biće održano 17. i 18. septembra u Novom Sadu, u cilju promocije autorske, akustične muzike mladih izvođača i muzičkih grupa.

Na festivalski konkurs pristigao je rekordan broj prijava, a prema navodima organizatora iz Kulturanove, slali su ih i autori iz zemalja regiona.

U takmičarskom programu u kafeu „Šećer & Soul“ (kod SPC “Vojvodina”) nastupaju Nomos, VIS “Vanja i Saša”, Čobani, Burazers, Sasak i Olivera Popović iz Novog Sada, Katarina Tomić i Vuk Stevanić iz Beograda, Milan Stančić Kimi iz Sarajeva, Astor Lajka iz Gornjeg Milanovca, Zdravko Subakov iz Bečeja, Mountain Tea iz Gajdobra, Bojan Chavez Aleksić iz Kule i Sprud iz Inđije.

Bendovi koji uđu u finale takmičiće se 18. septembra za glavnu nagradu – VGS-elektro-akustičnu gitaru GEWA, koju je omogućio glavni ovogodišnji sponzor – muzička kuće “Stringer”. Svi bendovi koji uđu u finale dobiće i video zapise pesama koje budu izvodili.

TaktFest nudi, pored takmičarskog dela, i tri nastupa u revijalnom programu.

Festivalski program će otvoriti prošlogodišnji pobednik Bogdan Spasić, a potom će se predstaviti i jedan od najplodonosnijih kantautora koji živi i stvara u Novom Sadu – Branimir Rosić sa svojim bendom Branimir i neprijatelji, koji će tim nastupom obeležiti 10 godina autorskog rada. Za 18. septembar najavljen je nastup mlade kantautorke iz Šida Tamare Žebić – Kim, koja je pobednica konkursa za posebne aktere ovogodišnjeg festivala Poezika.

Festival je podrzala Gradska uprave za sport i omladinu Novog Sada.

Festivalski sajt je http://kulturanova.org/taktfest, a program se nalazi i u Kalendaru portala SEEcult.org

(SEEcult)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga