Tadić: Za smenu režima neophodna jedinstvena lista proevropske opozicije

"Naprednjački model vlasti je kriminalizovan i totalitaran"

11. jan 2018

Predsednik Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić kazao je da je za lokalne izbore u Beogradu potrebno formirati jedinstvenu listu građanske proevropske opozicije jer je to, kako je ocenio, jedini način da se smeni aktuelni režim.

Tadić je u intervjuu za najnoviji nedeljnik „Novi magazin“ rekao je da će SDS, ukoliko ne dođe do zajedničke liste, izaći sa svojim kandidatom ili će podržati nekog od kandidata.

Upitan da li će podržati listu levog centra koju zagovara Demokratska stranka (DS) ili desnog centra oko Pokreta slobodnih građana (PSG) sa Draganom Đilasom kao kandidatom, Tadić je ocenio da su podele u ovom trenutku besmislene i štetne.

„Ukoliko ne dođe do zajedničke liste SDS će podržati kandidata za koga ocenimo da ima ne samo veću šansu na ovim izborima, već i potencijal da integriše političke snage koje su kadre da menjaju ovaj kriminalizovan i totalitarni naprednjački model vlasti„, rekao je Tadić.

Govoreći o najavljenim promenama Ustava, Tadić je ocenio da će u 2018. godini kao ključna biti postavljena kosovska agenda i dodao da će se videti da li u formi ustavnih promena ili samo parlamentarne debate.

„Vučić i Vlada će na kraju godine morati da daju dodatne i fundamentalne ustupke zbog jasnih zahteva koji će doći iz Brisela, po svemu sudeći već početkom ove godine“, kazao je Tadić koji je i bivši predsednik Srbije.

Komentarišući davanje beogradskog Aerodroma „Nikola Tesla“ u koncesiju francuskoj kompaniji Vensi erports, Tadić je ocenio da je to pokušaj Aleksandra Vučića da nađe saveznika među zapadnim zemljama.

„Čitava ova priča sa koncesijom oko Aerodroma je povezana s time da od Francuske pokuša da dobije podršku da bi se smanjili zahtevi koji će u najskorije vreme iz Evropske komisije stići Srbiji“, ocenio je Tadić.

Govoreći o napuštanju Demokratske stranke, Tadić je kazao da bi i danas doneo istu odluku i napustio tu stranku jer se „tadašnje rukovodstvo DS iz neobjašnjivih razloga distanciralo od njegove politike, što je podršku toj stranci od oko 30 odsto, svelo na jednocifren broj“.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga