Tadić: Vučić novac građana investira u svoju autokratiju

"Njegovo životno delo je eksperiment ispiranja mozga građanima Srbije"

15. nov 2018

Predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić ocenio je da predsednika Srbije Aleksandra Vučića kao „autokratu zanima da ima apsolutnu kontrolu nad javnim mnjenjem“ kao i da je „veštačkim pumpanjem cene Kopernikusa prelio novac građana u svoju stranačku oligarhiju“.

„Novcem građana tako dodatno ojačava svoju vlast preko kontrole medija, a prethodno je veštačkim pumpanjem cene Kopernikusa prelio novac građana u svoju stranačku oligarhiju i ljudima bliskim Srpskoj naprednoj stranci, koji imaju direktne veze sa Kopernikusom“, rekao je Tadić u intervjuu za nedeljnik Vreme.

Tadić je dodao da, ako je tačna procena koju iznose neki ekonomisti da je vrednost Kopernikusa oko 37,5 umesto 200 miliona, onda je reč o pljački ogromnih razmera aktuelne vlasti.

„Zbog toga ova vlada mora trenutno da podnese ostavku jer je uhvaćena u kriminalu“, rekao je Tadić.

On je dodao da je reč o 200 miliona evra koliko iznosi i godišnja ušteda budžeta Srbije na osnovu smanjivanja penzija građana Srbije.

Tadić, koji je i nekadašnji ministar telekomunikacija, je ocenio da Vučić želi da „nastavi svoje životno delo – eksperiment ispiranja mozga građanima Srbije„.

„Kao u zastrašujućim utopijama Orvela i Hakslija, (Vučić) ubeđuje građane da nije istina ono što žive već ono što vođa kaže“, rekao je Tadić.

Prema njegovim rečima, odlukom da Telekom kupi Koperinikus otvoren je prostor i za sledeći korak u kome može da se iz duopola SBB-a i Telekoma pređe u čist monopol Telekoma, budući da sada ta kompanija ima ogromnu stratrešku prednost zbog svoje infrastrukture.

Tadić kaže da „Vučić zapravo investira u svoju autokratiju novcem građana“.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Božanstvo
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga