Tadić: Vučić itekako može da izgubi ove izbore

"I mučeni Dačić se stalno plaši da će ga neko zameniti u vlasti, jer nije siguran da će ostati na slobodi ako nije u vlasti"

19. feb 2016

Predsednik Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić izjavio je danas da lider Srpske napredne stranke (SNS) i premijer Srbije Aleksandar Vučić „itekako može da izgubi ove izbore“, posebno ukoliko bi opozicija na izborima na republičkom nivou nastupila u jednoj koloni.

„Za nekoliko dana će se znati konačan odgovor i stav Demokratske stranke (DS) na naš predlog da se na izbore ide u jednoj koloni. Ako budu dve kolone to će biti odluka DS-a, ako bude jedna onda su oni prihvatili predlog naše koalicije“, rekao je Tadić za Radioteleviziju Vojvodine.

On je ocenio da su svi izbori neizvesni i dodao da je u Srbiji bilo mnogo izbora sa “neverovatnim iznenađenjima”, navodeći kao primer i poraz koji je doživeo u drugom krugu predsedničkih izbora 2012. godine.

Tadić je rekao da današnja opozicija nema prostora u medijima i da je na meti prljavog političkog rata, uz stalno “širenje tračeva” da su neki od njih, pa i SDS, “Vučićeva opozicija” i da i im je cilj da uđu u vladu sa SNS.

„I mučeni (Ivica) Dačić se stalno plaši da će ga neko zameniti u vlasti, jer nije siguran da će ostati na slobodi ako nije u vlasti, pa napada moju stranku. I DS je do sada mene napadao da sam lažna opozicija, ali smo se u međuvremenu dogovorili da se međusobno ne napadamo. A zato sam i predložio formiranje jedne kolonu opozcije na izborima, čime bi se odbacile prče o Vučićevoj opoziciji“, naveo je Tadić.

On je aktuelnu vlast optužio da je već ušla u kampanju iako izbori još nisu rapsisani, a u kojoj, kako je istakao, „otvaraju puteve i fabrike koje smo mi gradili, jer oni nažalost pokaazuju neverovatan talenat da ne mogu da dovedu ni jednog investitora“.

Tadić je kazao da unapred iskljujučuje mogućnost izborne saradnje na svim nivoima sa SNS, Demokratskom strankom Srbije, Dverima, Srpskom radikalnm strankom i strankama koje se zalažu za “opasno društvo ili za rehabiliatciju Nedića i reviziju istorije“.

„Nećemo ni sa SPS-om , dovoljno sam ja tih žaba sa SPS progutao zarad opšte koristi. Neka sad neko drugi guta te žabe“, rekao je bivši predsednik Srbije.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Tvoje lice zvuči poznato
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga