Tadić: Vučić deli građane, priziva nasilje, po scenariju iz devedestih

"Političke hulje nikada nisu mogle bez rulje"

05. apr 2019

Predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić izjavio je da predsednik države Aleksandar Vučić huška građane jedne na druge i priziva nasilje među njima.

„Ovaj režim sve vreme na najopasniji način huška građane jedne protiv drugih i pravi podele“, rekao je Tadić za izdanje lista Danas od subote, 6. aprila, i naglasio da Vučić „lažima o nasilničkoj opoziciji, koja navodno priziva njegovu smrt i krvoproliće u državi, ne samo da deli građane, nego i priziva nasilje među njima“.

Tadić je rekao da se protesti nakon 13. aprila nastavljaju „u kontekstu sada već odbijenih zahteva, što podrazumeva traženje puta ka ostvarivanju tih zahteva drugim sredstvima“.

„Koji oblik građanske neposlušnosti će biti odgovor na neispunjavanje zahteva nije dobro otrkrivati unapred, a i velikim delom zavisi od reakcije vlasti i građana koji protestuju, a ne samo od opozicije, pa je u tom smislu to i teško predvideti“, rekao je Tadić.

Komentarišući najavljene mitinge Srpska napredne stranke u Novom sadu i Beogradu, Tadić je rekao da je „sve čemu svedočimo od 2012. godine samo modifikovani scenario iz devedesetih, pa zakonomerno i reakcija vlasti na proteste“

Političke hulje nikada nisu mogle bez rulje i zato propagandom uvek od građana koji misle svojom glavom pokušavaju da naprave rulju ispranog mozga koja reaguje na mig patetike i agresije“, rekao je Tadić.

On je rekao i da je vreme do 13. aprila naveo samo kao mogući datum ujedinjenja stranke koju vodi sa Demokratskom strankom.

„Ubrzano radimo na tome i nadam se da skupština na kojoj će biti formirana unija biti održana do kraja ovog meseca“, rekao je Tadić.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga