Tadić: Srbija se političkim ubistvima vraća u devedesete

"Srbija je kriminalizovana zemlja"

16. jan 2018

Predsednik Socijaldemokratske stranke (SDS) i nekadašnji predsednik Srbije Boris Tadić kazao je danas da se Srbija političkim ubistvima vraća u devedesete godine 20. veka i dodao da je ubistvo Olivera Ivanovića „teroristički akt“.

„Oliver je u vreme mog mandata bio naš sekretar za Kosovo i Metohiju, bio je moj saborac i prijatelj i jedan od najvećih boraca protiv i srpskog i albanskog ekstremizma. On se borio za pomirenje srpskog i albanskog naroda“, kazao je Tadić na konferenciji za novinare.

On je dodao da je Oliver bio jedan od „najhrabrijih, najodlučnijih ljudi koje je srpska politika ikada imala na Kosovu i Metohiji“.

Tadić je pozvao sve da se suzdrže od ocena ko je kriv za ubistvo Ivanovića, dok se ne završi istraga, a aktuelnu vlast da se „uzdrže od širenja agresije u srpskom javnom i političkom prostoru“.

„Već duže vremena govorim da je Srbija kriminalizovana zemlja, nakon agresije koja se svakog dana ubrizgava u naš prostor, samo se čeka trenutak kada će da se krene sa zverskim ubistvima“, rekao je Tadić.

Tadić je kazao da Srbija mora posle ubistva da se „konsoliduje i svi koji žele mir, demokratiju i bezbednost moraju da se ujedine“.

„Dovoljno smo tragedija imali u prošlosti. Danas na vlasti i u Prištini i u Beogradu imamo ekstremiste devedesetih godina „, ocenio je Tadić.

On je izrazio saučešće porodici Olivera Ivanovića koji je danas ubijen u severnom delu Kosovske Mitrovice.

(Beta) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga