Tadić se neće kandidovati za predsednika DS-a

Najverovatnije će biti počasni predsednik stranke

04. nov 2012

Predsednik Demokratske stranke (DS) Boris Tadić izjavio je danas da se neće kandidovati ponovo za tu funkciju na izbornoj skupštini stranke, zakazanoj za 25. novembar.

Posle sednice Glavnog odbora DS-a Tadić je novinarima u Sava centru rekao da će najverovatnije biti počasni predsednik DS-a.

„Obavestio sam članove glavnog odbora da se u novonastalim okolnostima neću kandidovati“, rekao je Tadić.

Na sednici Glavnog odbora usvojene su izmene Statuta DS-a koje predviđaju povećanje nadležnosti predsedništva, a planirano je i da jedan broj članova šireg predsedništva bude izabran direktnim glasanjem u svojim okruzima.

Tadić je naveo da je stranka odluku o izmeni Statuta donela nakon jedne duge rasprave i demokratske diskusije.

Prema njegovim rečima planirane izmene Statuta treba da poprave efikasnost u radu DS-a i da se one sprovode u interesu građana Srbije, jer očekuje da DS vrlo brzo ponovo dođe na vlast.

„Menjamo se da bi smo menjali društvo“, rekao je Tadić i dodao da će ostati član stranke i svih njenih organa.

Prema njegovim rečima izmene statuta predviđaju i veću zastupljenost žena u organima stranke.

Tadić je rekao da će 25. novembra stranka dobiti novo rukovodstvo i da će čitav proces političkih promena u DS-u biti završen do sredine februara naredne godine, kada budu izabrani i članovi novoosnovanih organa stranke.

Tadić je najavio da će DS izmenama Statuta uvesti i sistem unutrašnje kontrole, kako bi sprečio eventualne zloupotrebe u radu svojih članova.

Izborna skupština će biti održana 25. novembra, a najozbiljniji kandidat za prvog čoveka stranke je njen sadašnji potpredsednik i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga