Tadić (SDS): Nikolić i Vučić vladaju lažima i obmanama već pet godina

"Predstavljaju se kao regionalni mirotvorci, prisvajajući politiku regionalnog pomirenja, oni - čija politika je u prošlosti i dovela do razarajućih ratova i koji danas svakodnevno ugrožavaju dobrosusedske odnose"

22. feb 2017

Predsednik Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić ocenio je danas da je tvrdnja da su aktuelni predsednik i premijer Srbije „jedna ideja u dva čoveka“ laž i obmana građana zarad ličnih interesa i privatizovanja države i institucija.

„Osim što su poslednjih dana postali najpoznatiji pilot i kopilot u Srbiji, (Tomislav) Nikolić nam je sinoć pojasnio i da su (Aleksandar) Vučić i on jedna ideja u dva čoveka. Nažalost, građani već pet godina plaćaju cenu realizacije njihove ideje kako vladati Srbijom lažima i obmanama. Ta ideja kojom se Nikolić pohvalio je ideja lažne politike, lažnog jedinstva, lažnog patriotizma, lažnih vesti i iskrene usmerenosti na obmanjivanje građana zarad ličnih interesa i privatizovanja države i institucija“, naveo je Tadić u pisanoj izjavi.

On je optužio Nikolića i Vučića da pet godina obmanjuju građane medijski spektakularno otvarajući fabrike, puteve i mostove sa kojima nemaju nikakve veze, jer su to sve projekti dogovoreni za vreme mandata bivše vlasti, kada su i obezbeđena sredstva za realizaciju tih projekata.

„Istovremeno, kiteći se tuđim perjem, za sve sopstvene neuspehe optužuju upravo tu bivšu vlast. Predstavljaju se kao regionalni mirotvorci, prisvajajući politiku regionalnog pomirenja, oni – čija politika je u prošlosti i dovela do razarajućih ratova i koji danas svakodnevno ugrožavaju dobrosusedske odnose. Hvale se ekonomskim uspesima, oni – čija je jedina ekonomska mera osmisliti kako uzeti novac od građana. Hvale se odličnim međunarodnim odnosima i procesom evrointegracija, oni – koji svakih par meseci najavljuju državne udare koje im tobože podmeću strani ambasadori i velike sile. Hvale se neverovatnom stabilnošću vlasti, oni – koji za pet godina raspisuju četvrte izbore„, naveo je Tadić.

Lider SDS je ocenio da je Srpska napredna stranka (SNS) 2012. godine pobedila ne svojom politikom, već prisvajajući politiku bivše vlasti protiv koje su se najsnažnije borili.

„Na vlast su došli pomoću laži istresajući džakove sa navodno pokradenim izbornim listićima i od tada nisu prestali da istresaju laži. SNS je pobedio 2014. godine obećavajući borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, a ni do danas ne postoji nijedna pravosnažna presuda u toj ‘borbi’, već narastajuća kriminalizacija svakog segmenta društva. SNS je 2016. godine pobedio obećavajući reforme i bolji život građana, a Srbija je danas crna rupa Evrope po narastajućoj stopi apsolutnog siromaštva“, dodao je Tadić.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga