Tadić popustio, paori ne odustaju od protesta

Dušan Petrović predložiće Vladi da subvencije ipak "idu" do 100 hektara ali poljoprivrednici traže da novac dobiju u roku od osam dana, a ne osam meseci

03. jun 2011

Sinoć kasno su se, na zahtev ministra policije Ivcice Dačića, predstavnici vladajuće koalicije sastali sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem i dogovorili da ispune zahteve vojvođanskih poljoprivrednika.

Vrh države predložiće Vladi Srbije da se poljoprivrednicima na ime regresa za 2011. godinu isplati 14.000 dinara po hektaru, a isplate će se davati najviše do 100 hektara, isto kao i lane, iako su iz Vlade prethodno tvrdili da u budžetu nema novca za subvencioniranje većih površina.
Republičkoj vladi to će jutros  predložiti ministar poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede Dušan Petrović, dogovoreno je na sastanku.
Sastanku su prisustvovali predsednik Srbije Boris Tadić, premijer Mirko Cvetković, resorni ministri i predsednici stranaka vladajuće koalicije.
Ministar Petrović će zatražiti da Vlada Srbije ovu obavezu ispuni u narednih osam meseci.

Poljoprivrednici ipak nastavljaju s protestima.

– Nismo zadovoljni i čekamo da nam se zvanično neko obrati. Znamo s kim imamo posla i ne verujemo rečima. Tražimo da novac bude isplaćen u roku od osam dana po podnošenju zahteva, a ne osam meseci – kaže za „Autonomiju.info“ predsednik Skupštine Asocijacije Vojvodine Miroslav Ivković i dodaje da paori ne odustaju ni od zahteva u vezi sa PIO osiguranjem.

– Takođe, zahtevamo da se povuku krivične prijave protiv organizatora protesta i da se prekine s tom praksom – poručuje Ivković.

 

(Autonomija.info)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga