Tadić: Postavljanje trgovca kafom na čelo BIA skandal koji ogoljava Vučićev način vladanja

"Gašić ostao upamćen u javnosti kao ministar odgovoran za pad helikoptera u kojem je život izgubilo sedmoro ljudi, i čovek koji je uputio besramne uvrede ženama"

22. maj 2017

Predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić ocenio je danas da postavljanje „trgovca kafom“ Bratislava Gašića na čelo Bezbednosno informativne agencije (BIA) prestavlja „novi skandal“ vlasti koji „ogoljava način na koji Aleksandar Vučić razume kako se upravlja državom“.

„Najava da će na mesto direktora BIA biti postavljen Bratislav Gašić još je jedan skandal Vučićevog režima u kojem ne postoji nikakav princip odgovornosti. Gašić nije samo čovek bez bilo kakvih kvalifikacija i znanja za taj izuzetno složen državni posao. On je ostao upamćen u javnosti kao trgovac kafom, ministar odgovoran za pad helikoptera u kojemje život izgubilo sedmoro ljudi, i čovek koji je uputio besramne uvrede ženama“, naveo je Tadić.

Predsednik Socjaldemokratske stranke i bivši predsednik Srbije ocenio je da je Gašić „slika i prilika Vučićeve vlasti“.

„U tom smislu ni sada se ne radi o Gašiću, već isključivo o Aleksandru Vučiću i njegovom poimanju upravljanja državom. Vučić, kao i njegova stranka, smatraju da im dobijanje izborne većine dopušta da sa državom i njenim građanima rade šta god im je volja. Nakon ovakve odluke to je potpuno jasno i ogoljeno“, naveo je Tadić.

Tadić je ocenio da ne postoji država u evropskoj istoriji koja nakon takvog načina vladanja, kojim se „privatizuju najvažnije pozicije vlasti koje definišu monopol državne sile“, nije „završila u otvorenoj strahovladi i najgorem samovlašću“.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga